Аудио книгите никога не са звучали по-добре и са тук, за да останат, коментира сайтът mancunion.com

Литературата многократно е обявявана за мъртва и известни критици предричат смъртта на романа като жанр, а модернизмът се вижда като изтощен. Литературата преминава през много кризи, книгите според някои стават все по-малко значими…

Въпреки това обаче, литературната индустрия намира начин да се адаптира към новото време, в което живеем. В пика на техниката се ражда например устройство като Киндъл, което успя да направи електронната книга част от ежедневието ни.

Следващата стъпка в интегрирането на книгата в света на модерните технологии е аудио книгата – „аудио книгите са най-бързо развиващият се сектор в издателската индустрия през последните четири години“, твърдят от mancunion.com.

Един от основните фактори, които допринасят за възхода на аудио книгата, е „умората от монитора“, както я наричат от mancunion.com. Екраните вече са навсякъде около нас – работим и се развличаме на компютъра, буквално по цял ден, дисплеят на телефона ни е константен в ежедневието, таблетът също…

Едно от основните предимства на аудио книгата е, че, за разлика от хартиената книга, не изисква пълното ни внимание и слушането й може да се съчетая с други дейности. Може да готвим, шофираме, пътуваме, спортуваме, докато се наслаждаваме на любимата си книга.

Уникалната интерпретация на актьора, четящ аудио книгата, също е особено ценна и допринася за изживяването.

Единствено времето ще покаже дали този възход ще продължи стремглаво да расте, както е в момента, или технологиите ще намерят друга форма за общуване с литературата, която ще задмине аудио книгите.

След електронните книги, аудио книгите са следващата естествена стъпка.

Аудио книгите няма да убият хартиената книга – напротив, те само ще подсилят интереса към литературата и ще разнообразят неимоверно начина на възприемането й.

Затова не се колебайте – подарете си преживяването, наречено аудио книга.

Прочетете повече тук.

FacebookTwitterMore...