С радост съобщаваме, че на сайта ни Audioknigi.bg вече можете да откриете аудио книгата „Потъването на Созопол“, прочетена от Константин Динчев и Мая Кисьова.

„Потъването на Созопол“ е първият роман на Ина Вълчанова, по който е направен и едноименният български филм, пожънал невероятен успех.

Ина Вълчанова, филолог по образование, дълги години работи в БНР, програма „Христо Ботев“ – като журналист, а след това и драматург в Радиотеатъра. Автор е на редица радио драматизации, също и преводач.

Сценарият за филма „Потъването на Созопол“, написан заедно с Костадин Бонев, печели наградата за най-добър сценарий на филм на кинофестивала „Златна роза“ през 2014 г.

„Тази книга се роди от гняв, но накрая се получи нещо като обяснение в любов. Защото започнах да си припомням. Аз обичам Созопол и продължавам да го ожичам дори и сега, толкова променен, толкова обратен на самата идея какво според мен представлява. А дали това е разказ за града или за мен, или може би за цялото ми поколение – аз не знам.

Много пъти са ме питали дали наистина потъва на дъното на морето, или все пак финалът е отворен. Не е отворен. Наистина потъва. Аз тогава исках да го потопя. Най-вероятно за да го запазя. Потопените градове престават да се променят. Но ето че Созопол не е съвсем потънал и аз пак съм тук.“

Ина Вълчанова

Приятно слушане!

FacebookTwitterMore...