На сайта ни вече може да намерите класическия роман на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита“.

След като записахме аудио книгите „За ползата от алкохолизма“ и „Кучешко сърце“, както и романа „Златният телец“ на Илф и Петров, продължаваме да обогатяваме колекцията си от руска литература и представяме в аудио вариант най-значимото произведение на Михаил Булгаков – вечния роман за посещението на Дявола в Москва.

„Майстора и Маргарита“ е най-известното произведение на големия руски писател Михаил Булгаков. Издаден е, когато авторът вече не е между живите от цели 26 години – през 1967 г. Излизането му, първоначално в печата в непълен вариант, е цяло чудо и се случва с усилията на съпругата на Булгаков Елена, която успява да укрие ръкописа на романа по време на тежкия режим на Сталин.

Сюжета на романа е легендарен – Дявола идва на посещение сред хората в Москва през 20-те години на 20-и век. Тази линия се развива паралелно с друга – авторска интерпретация на библейските събития по времето на пилат Понтийски в Йерусалим, вдъхновени от Евангелието и описващи осъждането и убийството на Иисус, наречен в романа Йешуа.

„Майстора и Маргарита“ при нас ще намерите в прекрасния прочит на актьора Никола Стефанов. Тук може да видите всичките му книги, прочетени за Audioknigi.bg.

Чуйте откъс от романа:


FacebookTwitterMore...