Романът на Георги Господинов „Физика на тъгата” бе издаден на немски език през февруари тази година и е посрещнат много положително. В Германия има няколко много добри отзиви, например от авторитетния Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. В Австрия пък романа бе избран сред 10те препоръчани четива за месец март от Австрийското радио и телевизия (ORF). Толкова повече се радваме, че творба на Господинов ще е една от следващите аудио книги, които ще запишем!

Господинов в момента е гост-писател на Quartier21. MQ във Виена. Той представи последния си роман заедно с много популярния в немскоговорящия свят писател от български произход Илия Троянов във Виенската градска библиотека. Троянов от своя страна представи новото си произведение „Там, където е погребан Орфей“, сборник от есета към фотографии от днешна България. Възнамеряваме да запишем и негов аудио роман.

Господинов и Троянов

Илия Троянов представя „Там, където е погребан Орфей“

Водещ на събитието беше преводачът на Георги Господинов и преподавател от Института по славистика на Виенския университет Александър Зитцман.

Преводачът Александър Зитцман с Господинов и Троянов

Преводачът Александър Зитцман с Господинов и Троянов

Ива Пенкова

FacebookTwitterMore...