На 15 май отбелязахме 126 години от рождението на големия писател

На сайта ни Audioknigi.bg вече могат да бъдат намерени аудио книги от един от най-великите руски писатели – Михаил Булгаков.

За нас е изключителна радост да съобщим, че само при нас вече може да откриете сборника „За ползата от алкохолизма“ и повестта „Кучешко сърце“, прочетени специално за Audioknigi.bg от актьора Звезделин Минков.

Audioknigi.bg отбелязва годишнината от рождението на един от най-обичаните руски писатели със страхотна изненада за всички любители на руската литература и почитатели на аудио книгите. Съвсем скоро очаквайте при нас и най-известното му произведение – романа „Майстора и Маргарита“.

Повестта „Кучешко сърце“ е написана през 1925 г. Иззета е още в ръкопис през 1926 г. Публикувана е за първи път през 1968 г. – първоначално във Франкфурт и Лондон, а по-късно, чак през 1987 г., и в СССР. Авторът не успява да види повестта си отпечатана.

„Кучешко сърце“ е остър сатиричен текст, разкриващ обстановката в следреволюционна Русия. През 1920 г. професор Филип Филипович Преображенски прибира от улицата куче, по-късно наречено Буби (Шарик). Преображенски превръща Буби в човешко същество – Полиграф. Полиграф обаче се оказва доста своенравен и брутален, истински гротесков последовател на новия строй, и скоро Преображенски започва да съжалява за решението си – за да го превърне накрая отново в куче.

„За ползата от алкохолизма“ е сборник с разкази и фейлетони. Разказите от сборника са писани 20-те години на миналия век – в тях авторът ни пренася в света на съветската власт, подчинен на безумни правила, абсурден, комичен в нелепостта си. Изпълнен е с нещастни и несретни, но и смешни хора и гръмки лозунги.

На сайта ни можете да чуете откъси от тях и да се убедите в прекрасната интерпретация на Звезделин.

Слушайте аудио книги в колата, на компютъра, телефона, плейъра или таблета си – изборът е ваш, а удоволствието от преживяването, наречено аудио книга, е гарантирано.

Напомняме ви, че на сайта ни можете да разгледате и други предложения за чуждестранникласически и съвременни аудио книги, както и за детски аудио приказки.

Приятни мигове с Audioknigi.bg!

FacebookTwitterMore...